Niet in een WIPje

el conejito bipedoZuchtend zag ik de mand met halfafgemaakte dingen groeien. Naast mijn Work In Progress (een zacht babydoekje) had ik ook wat weggemoffelde UnFinished Objects, ofwel UFO’s in hakers-onder-elkaartaal. En toen ik mijn haakspullen na een visite aan de andere kant van Nederland liet liggen, was het bekeken, de vaart was er definitief uit.

Twee maanden geleden was ik streng voor mezelf; geen nieuwe projecten meer totdat de oude af waren. Een hele straf voor iemand die liever nieuwe dingen begint dan oude afmaakt. Twee weken geleden begon ik met het afmaken van de losse projecten.

tutteldoekje konijn hip met draad

1. Babydoekje van hip met draad

Dit is echt het fijnste dingetje wat ik ook gehaakt heb. Geen breinbreker, een perfect foutloos patroon en een project van handtasformaat. Dit is nu al een bereisd konijn, vorige week was het nog in Oberhausen. Het patroon vind je hier. Een meer Nijntje-achtige variant kun je hier bekijken.

autootjes haken christel krukkert

2. VrachtAutootje van CHristel Krukkert

Deze is er wel eentje uit de categorie ‘bloed, zweet en tranen’ is. Ongelooflijk bevredigend als het af is, maar heel veel werk om te maken. Hij komt uit het boekje ‘Autootjes haken‘ en ik sluit zeker niet uit dat ik nog een keer een autootje uit dit boekje ga maken, want het is heerlijk om af en toe zoiets uitdagends te doen. Eerder maakte al het kleine rode autootje.

el conejito bípedo

3. un conejito bípedo

De watte? Nou, het tweepotige konijn. Een patroon van Lucía van Lanukas, een website die ik graag volg vanwege de vele mooie patronen. Ik heb gekozen voor de simpelste uitvoering van dit konijn, zonder rammeltje of piepje, maar je kunt hem natuurlijke aanpassen zoals je wilt. Voor een baby zou ik hem ietsje kleiner maken, babyhandjes pakken dit niet zo makkelijk vast.

En nu?

Nu mag ik van mezelf de kussenhoezen gaan haken die al zo lang op mijn verlanglijstje staan. Een deel van de bollen heb ik al, de rest ga ik binnenkort uitzoeken in Utrecht. Wat een straf!

chevron crochet cushion mollie makesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *