Kreadoe 2015

logo-vervolg

Het is alweer een week geleden, maar vorige week was ik er, voor het eerst in meer dan een decennium, samen met mijn moeder. Ik heb vage herinneringen aan mijn vorige bezoek, zo vaag dat ik niet eens kan vertellen hoe lang het geleden is. In die jaren is er een hoop veranderd en toch ook weer niet.

Een ding is zeker: als je naar de Kreadoe wilt moet je geen hekel hebben aan roze, want het is overal. Roze looppaden, roze decoratie en een roze logo. Rond half 11 waren we binnen. Het was al behoorlijk druk, maar niet zo druk dat je over de hoofden moest lopen. We waren allebei met de verwachting gekomen dat we veel zouden kopen, maar uiteindelijk gingen we met een heel klein tasje vol weg. Goed voor de portemonnee, maar niet wat je idee is als er zoveel kramen zijn.

Hoe dat komt? Nou, om heel eerlijk te zijn vonden we de Kreadoe tegenvallen. Er was heel veel van hetzelfde te krijgen en buiten proportie veel scrapbookspullen. Naast het scheve evenwicht vonden we het ook niet echt vernieuwend, soms zelfs behoorlijk ouderwets en tuttig. Mijn voorkeur ligt toch meer in de moderne, abstracte knutselarij en daar zag ik eigenlijk helemaal niets van terug. Zelfs het vinden van stempels zonder krulletters was een hele opgave.

Maar genoeg gemopperd, we hebben toch een heel erg leuke dag gehad. Wat sprong eruit voor mij?

_Header_nlAls eerste de stand van Viltdeco. Prachtige pakketjes vilt, mooie kleurencombinaties, leuke accessoires en heel goed geprijsd. Ook de webshop is een aanrader, ze zijn bijzonder goed gesorteerd.

 

 

logoTen tweede de stand van Hoooked. Ik was een beetje over Hoookedhype heen, maar ze hebben ontzettend leuke nieuwe producten. Binnenkort meer op MarMaakt!

 

 

indexEn als laatste de stand van Kosmos uitgevers. Kosmos geeft informatieve boeken uit en op de Kreadoe hadden ze een grote stand met de nieuwste boeken, maar ook met ramsj. Altijd fijn om even te bladeren in de nieuwste uitgaves. Een van die nieuwste boeken is het boek van Anne en Carlos, wat ik voor mijn vakantie al kocht. Binnenkort laat ik het je zien! Helemaal leuk was de workshop Zentangle die ze organiseerden, uiteraard moesten we dat uitproberen en dit is mijn resultaat:

P1020872

En wat hebben we dan gekocht? Nou, zoals ik al zei niet veel. Mijn moeder kocht alleen een tubetje papierlijm. Ik kocht een stapel blanco kaarten en enveloppen voor de kerst. Spotgoedkoop (1 euro voor 20 dubbele kaarten en 2 euro voor 50 14×14 enveloppen) en daar had ik dus nog wel meer van mogen kopen achteraf. Verder nog twee losse velletjes vilt voor een toekomstig project en als laatste iets waar ik echt heel blij mee ben, een prachtig pakketje vilt in kerstkleuren van Viltdeco, waar ik een nieuw tafelkleedje van ga maken.

P1020871Kortom, het was een gezellige dag, leuk om te snuffelen, maar ik denk niet dat ik volgend jaar weer ga. Misschien over een paar jaar nog eens.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *