Kerstversiering 1: adventskaarsjes

adventskaarsjesOp mijn dooie gemakje was ik deze post aan het voorbereiden, tot ineens het besef kwam dat aanstaande zondag al de eerste adventszondag is. Elk jaar trap ik er weer in en lijkt het verder weg dan het werkelijk is, dus elk jaar is het een race om de adventskaarsjes weer op tijd af te krijgen.

Ergens in juni kwam ik deze gehaakte hulstblaadjes tegen, een erg klassiek kerstplaatje. Ik sloeg het op en toen ik bedacht hoeveel ik dit jaar eigenlijk nog wilde maken voor kerst moest ik weer denken aan dit makkelijke patroontje.

IMG_20151120_123415Je haakt deze blaadjes in tien minuten per blaadje als je eenmaal de slag te pakken hebt. Nu kan ik natuurlijk zeg een mooi patroontje tekenen, maar Lucy van Attic24 heeft een perfect patroon, compleet met foto’s. Voor deze tutorial gebruikte ik haakgaren van Hema (rood), Lang Yarns (donkergroen) en Catania (lichtgroen).

haakgaren haaknaald naaigaren schaar lintGoed, wat heb je nodig:

  • rood, lichtgroen en donkergroen haakkatoen en een haaknaald nr. 3.5
  • bijpassend naaigaren, de kleur hoeft niet helemaal overeen te komen
  • een naald, stopnaald en schaar
  • een wit knoopje voor decoratie (niet op de foto)
  • geruit lint
  • 4 glazen potjes van Hak

Na het haken van de blaadjes is het tijd voor het maken van de rode besjes. Ik heb ik een magische ring gemaakt met 5 steken. Na het aantrekken van de lus kun je de naald aan de achterkant door de steken trekken, zo krijg je een mooi rond bolletje.

haakwerk opstijven

Toen ik alles af had vond ik de blaadjes wat verfrommeld en slap, dus heb ik ze nog een beetje opgesteven met Crack Free. Dat hoeft dus niet per sé, maar ik vond het resultaat wel mooi. Na het opstijven heb ik de blaadjes op elkaar vastgezet met naaigaren en daarop de besjes en het knoopje vastgemaakt. Dit heb ik weer vastgemaakt aan het lint, wat ik vervolgens om de potjes geknoopt heb. Wil je het perfect netjes doen, dan kun je ook de linten vastnaaien om de knoop te voorkomen, maar ik was liever lui dan moe.

adventskaarsjes2 thoughts on “Kerstversiering 1: adventskaarsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *