Een berg nieuwe boeken

Een berg nieuwe boeken

Twee weken geleden was ik jarig en ik ben echt schandelijk verwend. Naast een doos Faber Castell kleurpotloden (ze zijn echt heel erg fijn) werd ik verrast met een fijn stapeltje hobbyboeken. Tijd om ze te lezen heb ik nog niet gehad, want de schilder komt ons plafond opknappen en ik ben druk bezig met alles in dozen stoppen.

Een snel overzichtje van de boeken die ik kreeg:

1. Zakka Embroidery – Yumiko Higuchibergen boeken

Vers van de pers, want pas sinds vorige week in de handel.  Prachtige kleine patroontjes in een moderne Scandinavisch-Japanse stijl. Geen mutsige ouderwetse patroontjes, maar strak en in een of twee kleuren uitgevoerd. Met heel veel suggesties, techniektips en patronen.

 

2. Print And Pattern Geometric – Marie Perkinsbergen boeken

Dit vind ik (net als Marimekko: In Patterns) een ontzettend fijn bladerboek. Ik gebruik dit soort boeken heel veel om inspiratie op te doen. En ik zet er vaak eentje in een boekenhouder op de kast, zonde om zo’n mooi boek dicht in de kast te zetten.

 

3. Urban Watercolor Sketching – Felix Scheinbergerbergen boeken

Al een tijdje was ik op zoek naar een fijn basisboek over aquarelleren. Op goodreads werd dit boek warm aanbevolen en zo belandde het op mijn lijstje. Het is inderdaad een heel fijn boek en mooi om te zien. Met veel uitleg, technieken en tips.

 

4. Christel’s knuffels – Christel Krukkertbergen boeken

Hier hoef ik niets over te zeggen toch? Christel Krukkert, de ongekroonde koningin van de grappige haakpatronen. Haar andere boek, Autootjes haken, was een groot succes bij familie en vrienden, daar heb ik best wat van op bestelling gemaakt. En uit dit boek ga ik zeker een paar knuffels maken.

 

5. Van naald tot draad – Elke Vanelderenbergen boeken

Een vrolijk boek vol kleine naaiprojecten. Leuk voor beginners, maak ook een mooi boek voor gevorderden. Nu nog ontdekken waar al die mooie stofjes vandaan komen…

 

6. Myboshi 1.0 – Thomas Jaenisch en Felix Rohlandbergen boeken

Het perfecte boek met de winter op komst. Vol lekker warme mutsen die je even snel in een middag kunt haken. Handig voor Lief, die verliest er wel eens eentje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *