Book review: Autootjes haken

P1020733Totaal onverwacht kreeg ik het boekje ‘Autootjes haken’ van Christel Krukkert. Ik had het een paar dagen daarvoor gezien in een winkel en was helemaal enthousiast. Ik was niet de enige, want er kwam meteen een bestelling voor het rode autootje van de voorkant.

P1020708

P1020711

Ook dit boekje is, net zoals de andere boekjes van Christel, lekker ruim en overzichtelijk opgezet. Bij het eerste autootje is zijn ook de verschillende stappen gefotografeerd, zodat je goed kunt zien hoe het in elkaar gezet moet worden. Dat is handig, want niet alles ligt voor de hand. De andere autootjes in het boekje zijn op dezelfde manier opgezet en ik denk niet dat ik die zou kunnen haken zonder eerst het voorbeeldautootje gehaakt te hebben.

Helaas is niet alles even duidelijk, voor de wielkasten moest ik zelfs geholpen worden door iemand die het al eerder had gehaakt. Een extra foto over deze stap zou een hoop verduidelijkt hebben. Ook kwam ik niet uit een stukje roomwit wat ik aan het einde moest haken. Ik kon niet ontdekken wat het nu was, hoe ik het vast zou moeten maken en welke richting ik op moest haken. Omdat ik het ook niet kon zien op de foto’s heb ik het maar gewoon achterwege gelaten.

De volgorde van het haken heb ik ook veranderd. Volgens het boekje moet je de buitenkant van de auto en de bodemplaat haken, deze vastzetten, vullen en daarna pas alle losse onderdelen haken en vastmaken. Dat vind ik persoonlijk niet zo veilig voor kleine kinderen, dus ik heb eerst alle losse onderdelen goed vastgezet en vastgeknoopt, zodat ik met een gerust hart het autootje weg kan geven. Voor de vrolijkheid heb ik nog een rammeldoosje toegevoegd aan de vulling.

P1020707

Toch was ik erg blij met dit boekje. Het zijn vrolijke, kleine haakprojectjes die ook erg leuk zijn voor jongens. En dat is fijn, want voor jongens is er zo verschrikkelijk weinig! Ik was niet de enige die blij was, want gisteren kreeg ik een foto van een heel vrolijk kijkend neefje. En omdat het zo goed bevallen is ga ik er zeker nog eentje haken over een tijdje!7 thoughts on “Book review: Autootjes haken”

 • Dankjewel voor je scherpe review over autootjes haken. Ik zit nu ook te prutsen op de wielkasten. Heb je tips voor mij hoe ik dit aan moet pakken?

  • Hallo Wille,

   Waar ik me in vergist heb is dat ik dacht te lezen dat je 1 wielkast moest omhaken, maar dat bleek niet te kloppen, want je moet de hele bodem (dus 4 wielkasten) in een keer rond. Heel veel succes!

   • Hoi Mariette,
    Dankjewel voor je snelle re sctie. Ik zit net op het stuk daarvoor. Dat is eencgoede tip, zo kan ik me veel tijd en frustratie besparen. 😉 Ik vond het stuk daarvoor al verwarrend, bij bovenkant wielkast. Ze schrijft dat je vanuit de binnenzijde van de auto haakt en dat je moet zorgen dat er aan de buitenkant een rij lussen overblijft. Maar bij andere auto’s uit het boek zegt ze juist dat je aan de buitenzijde moet haken. Ik heb dat laatste nu gedaan anders weet ik niet hoe ik ‘ haak de vasten samen met de v van de bovenkant wielkast vanuit dr auto.’ Weet je nog hoe jij dat aangepakt hebt? Ik vind het een leuk uitdagend project, dit autootje. Maar soms twijfel ik wel of het klopt wat ik doe. Groetjes Wille

 • Ik ben met het autootje bezig. En loop vast bij de wielkasten. Ik dacht ik ga eens kijken of ik wat kan vinden op internet. En zo kom ik op jouw blog terecht. Hartelijk bedankt voor de gouden tip dat je in 1 keer 4 wielkasten moet omhaken! ik dacht ook dat het per wielkast ging. Ik vind het niet duidelijk in het boekje staan dat het ineens om alle 4 de wielkasten gaat. Nu ga ik gauw weer verder. Want het is voor een cadeautje en ja dan zit je toch aan tijd gebonden. En als je dan niet weet hoe je verder moet…… geeft dat nogal frustratie. Groetjes, Karin

 • Hi! Ik loop ook helemaal vast met het autootje hihi! Ik ben op blz. 13 en ben net klaar met toer 38 en 39. Daar moest ik de draad afhechten. Nu staat er dat ik weer in moet steken in de 7e v links naast het eerste deel? Eerste deel? Daarna schrijft ze ook over het tweede en derde deel. Ik snap echt niet goed waar ze het over heeft, en wat ik nu maken moet. Zijn dit die wielkasten waar je het over had? Ik hoop dat je mij verder helpen kunt!
  Groetjes Saskia

  • Hoi Saskia,

   Het spijt me, maar ik kan het zo door het te lezen niet meer herleiden, dan zou ik het echt helemaal op nieuw moeten haken. Hopelijk heb je inmiddels ontdekt wat je moest doen. Veel haakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *