Als de zon het niet doet…

Als de zon het niet doet…

patronen en kleuren…dan moeten we zelf maar een beetje kleur en licht maken.

De afgelopen weken zag ik zoveel kleuren en patronen dat ik besloot om er een collage van te maken. Zet een zonnebril op, want zo naast elkaar ziet het er nogal hysterisch uit. De kopfoto is van Cheríe A. Bitanga, die onder de naam thejarofsalt de kleurrijkste dingen maakt. Ik volg haar via Instagram en vind de verhaaltjes van ‘dametjes’ altijd leuk om te lezen.

patronen en kleuren

  1. Ik ben dol op folkloristische tekeningen en ontwerpen en heb ook echt met open mond in de Matthiaskerk in Boedapest gezeten. Dit stofje zag ik hangen in Ikea en doet me een beetje aan die kerk denken. Het is uit de nieuwe collectie 16/17, heet Rosenrips en kost 4,99 per meter.
  2. Nog een Ikeaproduct. Geometrische patronen en veel kleur, ik kan er nooit genoeg van krijgen geloof ik. Dit is vloerkleed Pandrup.
  3. Dit is de vrolijkste kunst die er is en ik zou er graag wat van aan de muur hebben. Het is gemaakt door Lisa Congdon, die ik volg via Instagram.
  4. Arnhem is soms best schattig, maar er staat toch een hoop na-oorlogse troep tussen. Sorry Arnhemmers. Gelukkig is daar de Sonsbeektentoonstelling 2016, die de Australische graffiti artist Fintan Magee een grote muur gaf om er iets moois van te maken. Ik vind het geslaagd.
  5. Van mode weet ik weinig, maar te zien aan het aantal keer dat ik deze combinatie al tegen ben gekomen is dit dé kleurencombi van dit jaar. Vrolijk!
  6. Ook dit is van de Sonsbeektentoonstelling en wel van Marishka Soekarna. Een waardige vervanger van de tekening van Eric de Noorman die er eerst hing. Ik rijd er wekelijks meerdere keren langs en word er nog steeds vrolijk van.

(photo credits: 1&2 door mij, 3 onbekend, via melaniebiehle.com, 4&6 website Sonsbeektentoonstelling, 5 via Google. Kopfoto is een foto van de website jarofsalt.com)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *