A few of my favourite things 4

A few of my favourite things 4

Ik ben een beetje Facebookmoe geloof ik. Vroeger vond ik het leuk om een beetje bij te houden wat er allemaal om me heen gebeurde, maar nu zorgen de steeds dominantere algoritmes er voor dat ik nog maar weinig grip heb op wat ik zie en zie ik vooral heel veel reclame over baby’s, kinderen en verhuizen. Daarom besloot ik na een lange winterslaap mijn blog weer eens af te stoffen. Die plannen had ik al heel lang, maar soms zit het leven even in de weg. Bijkomend voordeel van een blogpost: als je doorklikt is je eigen schuld dat je dit ziet 🙂

Hier zijn mijn lievelingsdingen van de afgelopen weken:

 

1. Een nieuw haakproject

deken gehaakt
credit: Muita Ihania

Met een nieuw haakproject moet je op tijd beginnen. Een lekker warme deken maken in de winter heeft weinig zin, tegen de tijd dat hij af is, is het zomer. Op internet vond ik deze toffe deken van Muita Ihania. Een prachtig, maar totaal onleesbaar blog, want het is helemaal in het Fins. Met een beetje foto’s bestuderen kom je gelukkig ook een heel eind. Wat ik vooral handig vind is dat je eerst ongeveer 150 granny squares haakt en dan pas alles in elkaar zet, zo hoef je niet met een steeds groter wordende deken te sjouwen.

 

2. At home with…at home with

Al die vierkantjes haken kan soms nogal eentonig zijn, lang leve de podcast. Op dit moment ben ik halverwege de eerste serie At home with… van Lily Pebbles (van Lily Pebbles) en Anna Gardner (van The Anna Edit). Het zijn tien interviews met mensen die zij bewonderen en het luistert als een gezellig gesprek op de achtergrond. Je kunt het luisteren via Acast, maar ook via Apple Podcasts.

 

3. Moleskine Smart Writing Setmoleskine smart writing set

Hier valt vast een heel technisch verhaal over te schrijven, maar eigenlijk moet je gewoon alleen even kijken.

 

4. Melk

koe melk weide
credit: dailymilk.nl

Melk? Ja, melk. Blijkbaar is het bloedneuzenseizoen aangebroken en natuurlijk valt dat altijd net op die ene witte streep van je blouse, de mooie lichtgrijze bank of je nieuwe kussensloop. Inmiddels heb ik geleerd dat je het slachtoffer gewoon een nachtje moet laten weken in een emmer melk, aangelengd met aardig wat water en je ziet er niets meer van. Zelfs mijn officieel niet-wasbare bankhoes is gewoon weer schoon.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *